MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 23 september 2020 Algemeen:


De pompoenen zijn er weer!

Genemuiden - Klaas van der Sluis heeft zijn jaarlijkse pompoenenkraam weer opgezet voor zijn huis aan de Kamperzeedijk.  Hij vertelt vol enthousiasme over zijn uit de hand gelopen hobby en heeft volgens eigen zeggen meer dan 80 soorten pompoenen en hij kent ze allemaal bij hun naam. Veel pompoenen zijn eetbaar, dus als je ze voor de sier hebt staan en je bent er op uitgekeken, dan kun je er de heerlijkste gerechten mee maken.

Dit jaar is het vanwege de corona situatie een stuk soberder en de kraam is minder vol. Ook gaan de meeste markten niet door en het is ook nog maar de vraag of de Biestemerk dit jaar doorgaat. “Dat is heel erg jammer, ik vind het namelijk prachtig om met mijn kraam op een markt te staan, mijn eigengemaakte sierstukjes te verkopen  en de mensen uitleg te geven over mijn pompoenen’ zegt Klaas.

Het is inmiddels al het 26e jaar dat Klaas zijn pompoenen tentoonstelt en verkoopt en de mensen weten inmiddels de weg naar de Kamperzeedijk feilloos te vinden. Terwijl wij aan de praat waren kwam er een mevrouw uit Katwijk het erf op lopen. Zij en haar man kwamen weliswaar niet alleen voor de pompoenen naar onze gemeente, maar ze wisten wel dat er prachtige pompoenen gekweekt worden aan de Kamperzeedijk en namen er een stuk of vier mee naar het Westen.

De grote trots van Klaas is zijn flespompoen, een prachtexemplaar met een hoogte van 1.30 m! ‘Zo’n grote heb ik nog nooit eerder gehad’, aldus Klaas.

Voor iedere pompoensoort wordt er een apart zakje zaad aangeschaft en dat is niet zomaar een zakje zaad dat je bij een tuincentrum koopt, maar van  superieure kwaliteit en daardoor ook veel duurder. Maar dat zie je ook wel terug in de prachtige pompoenen.

Van zijn vrouw mag Klaas wel wat minderen met zijn hobby, maar als je het mij vraagt gaat dat voorlopig nog niet gebeuren!

Gepubliceerd op woensdag 02-09-2020 door Aline Mateboer 1143 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep / 22°
7
do 24 sep 12° / 18°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: