MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zaterdag 6 juni 2020 Algemeen:


Jaap en Aly van Dijk vieren zestigjarig huwelijk

Burgemeester Bilder brengt gelukwensen namens de gemeente

foto: Jannes van den Berg

Genemuiden - Jaap van Dijk en Aly van der Linde traden op 8 mei 1959 in het huwelijk in het gemeentehuis van Vollenhove. Exact zestig jaar later bezocht burgemeester Bilder het echtpaar in hun woning aan de Kamperzeedijk 54 in Genemuiden om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Aly komt uit Vollenhove. Als boerendochter hielp ze mee op de boerderij van haar ouders. Jaap is een ‘echte Gaellemuniger’. Hij werkte samen met zijn twee broers als aannemer bij hun eigen aannemingsbedrijf Firma F. van Dijk & zonen.

Jaap en Aly zagen elkaar voor het eerst op een meeting van de Gereformeerde Kerk in Nijverdal. Niet veel later sloeg de vonk over en na vier jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje in het gemeentehuis van Vollenhove. Het huwelijksleven begon in een woning aan de Simondsstraat in Genemuiden. Het echtpaar kreeg zes kinderen. Later werd de familie uitgebreid met elf kleinkinderen, en er is één achterkleinkind op komst. ‘En we hebben ook nog drie bonuskleinkinderen. Dat zijn de pleegkinderen van onze zoon’, zegt Aly.

Jaap mag graag tuinieren en vissen. Ook was hij één van de medeoprichters van Stereo. Aly houdt van bakken. Ze maakt koekjes en taarten, maar vooral de soezen van Aly waren vroeger beroemd op de basisschool in Genemuiden. ‘Als één van de kinderen jarig was bakte ik soezen als traktatie voor de klasgenootjes. Vooral de leerkrachten stonden hiervoor in de rij’, vertelt Aly lachend.

‘We zijn heel dankbaar dat we dit mogen mee maken. Goed naar elkaar luisteren en altijd bedenken dat niemand volmaakt is, dat is belangrijk geweest in de afgelopen zestig jaar’, aldus het bruidspaar.

‘Ons diamanten huwelijksjubileum vieren we in familiekring. In hetzelfde gebouw waar zestig jaar ons huwelijk begon’.

Gepubliceerd op woensdag 08-05-2019 door Redactie|KN 1576 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

vr 05 jun / 12°
3
za 06 jun / 17°
6
zo 07 jun 10° / 17°
6
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: