MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 24 juli 2021 Algemeen:


Groots welkom voor Sinterklaas in Genemuiden

Wethouder Gerrit Knol ontvangt de burgemeester namens de gemeente.

Sinterklaas had veel aandacht voor alle kinderen
Sinterklaas had veel aandacht voor alle kinderen
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Even na twee uur kwam Sinterklaas met het schip de Vijf gebroeders de haven van Genemuiden binnenvaren. De pietenband speelde al een tijdje Sinterklaasliedjes aan de haven.

Ook dit jaar kwamen weer veel kinderen, maar ook pappa's en mamma's naar de intocht van de Sint. Éenmaal aan wal liep de sint door de menigte richting t'Olde Staduus. Onderweg was er voor alle kinderen een vriendelijk woord, of een 'High five'. De zwarte Pieten deelden pepernoten uit aan alle kinderen langs de route.

Op het bordes van 'tOlde Staduus heette wethouder Knol uit naam van de gemeente Sinterklaas hartelijk welkom. Sinterklaas wist te melden dat de wethouder veel boeken in zijn boekenkast had, maar dat daar een Sinterklaasboek nog aan ontbrak. De Sint beloofde er voor te zorgen dat de wethouder zo'n boek in zijn schoen zou krijgen.

Na het ontvangst door de wethouder ging Sinterklaas naar 'dOvertoom voor een groots Sinterklaasfeest. Als vervoermiddel was deze keer een rolstoelfiets gekozen. De fietspiet moest wel flink trappen, maar bereikte toch op tijd d'Overtoom!

In d'Overtoom was het heel erg druk. Na afloop van het Sinterklaasfeest kregen alle kinderen een kadootje en konden ze nog met sinterklaas op de foto.

Op Gaellemuun.nl lekker veel foto's van de intocht. Let op: het zijn drie reportages!

Foto's intocht door Klaas Noordstra
Foto's intocht door Jannes van den Berg
Fotoreportage Sinterklaasfeest in d'Overtoom door Jannes van den Berg
Gepubliceerd op zaterdag 16-11-2019 door Redactie|KN 3451 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: