MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 september 2020 Algemeen:


Zakelijke overwinning Sportclub

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - Het werd een weerzien met vele oude bekenden, voor trainer René van der Weij was de wedstrijd tegen zijn oude club v.v. Buitenpost wellicht dan op voorhand wellicht anders. Daar waar hij vorig seizoen nog de scepter zwaaide over de spelersgroep van Buitenpost, is hij nu immers de trainer die SC Genemuiden onder zijn hoede heeft.

De ontmoeting tegen v.v. Buitenpost leverde weinig problemen op voor Sportclub, van sentimenten vooraf of tijdens de wedstrijd was geen sprake. De drie punten bleven in Genemuiden en trainer van der Weij vond dit na afloop dan ook helemaal niet erg.

Een vroege treffer van Jens Jurn Streutker bracht SC Genemuiden waar het op hoopte, al was het een doelpunt wat nipt de achterlijn passeerde. Grensrechter Erdogan volgde het spel op de voet, was op tijd bij de achterlijn en zag dat de bal deze in zijn geheel had gepasseerd. Protesten van Buitenpost zijde brachten daar ook geen verandering in.

De gasten uit Buitenpost bivakkeren duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, de vroege tegentreffer deed hier dan ook zeker geen goed aan. Het lukte dan ook simpelweg niet om het Genemuiden maar enigszins moeilijk te maken. Sportclub speelde opnieuw niet groots, maar kende door de geringe tegenstand geen al te grote problemen, het was over de gehele wedstrijd gezien dan ook veelal de bovenliggende partij. De tweede treffer, die Jermain Baicadila na een voorzet van Jur van Dalfsen binnenkopte maakte het dat het duel voor rust eigenlijk al beslist was. Buitenpost knokte voor wat het waard was, maar verder dan dat kwam het niet.

Na rust veranderde er niet veel ten opzichte van het eerste bedrijf, opnieuw was het Sportclub die zonder groots te voetballen de wedstrijd dicteerde. De kansen bleven echter spaarzaam, buiten een paar kopballen of een verdwaald schot richting doel kwam ook de thuisclub niet. De treffer van Kay Velda bij het verstrijken van de tijd vanuit een vrije trap was fraai, zijn schot was hard en doeltreffend. Doelman Kevin van der Meulen had het nakijken en aan de 3-0 eindstand zou niets meer veranderen.

Het meeste vuurwerk kwam na afloop van het duel dan ook vanaf de parkeerplaats, dit leverde mooie plaatjes op. En zorgde er toch nog voor dat, de overwinning omlijst werd met de nodige franje.

Sportclub Genemuiden kan niet al te lang nagenieten van de winst op v.v. Buitenpost. Dinsdag wacht ACV Assen in de 2e ronde van het districtsbekertoernooi, een tegenstander van een heel ander kaliber.

SC Genemuiden - v.v. Buitenpost 3-0 (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. J.S. Boringa

Assistent-scheidsrechter: Dhr. O. Erdogan

Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.J.H. Pelgröm

Toeschouwers: 600

Scoreverloop: 7. Jens Jurn Streutker 1-0, 33. Jermain Baicadila 2-0, 88. Kay Velda 3-0.

Gele kaart: 79. Rick Doorn (SC Genemuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jur van Dalfsen, Martijn van der Laan, Nick Buitink (62. Rick Doorn), Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Kay Velda, Nouredinne Boutzamar (85. Gerhald Visscher), Jens Jurn Streutker, Jermain Baicadila (67. Job van Dalfsen).

Opstelling v.v. Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Jelmer Vos, Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Berend Schootstra, Joran Olijve (46. Willem de Boer), Halbe Elsenga (46. Rudmer Loonstra), Rik Weening, Rob Dijkstra (67. Mark Huizinga), Jorrit Terpstra.

Gepubliceerd op zondag 08-12-2019 door Redactie|KN 336 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 sep / 23°
10
di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep 10° / 22°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: