MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Maandag 21 september 2020 Algemeen:


‘Een stad moet gewoon een wintermarkt hebben’

Tweede editie Winterfair Genemuiden

Winterfair 2018
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Een markt met meer dan vijftig kramen, veel vertier voor jong en oud en vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking. Genemuiden heeft vrijdag kortom een Winterfair van behoorlijke omvang. “We vinden dat een stad een wintermarkt moet hebben: een gezellige familiedag voor de hele gemeenschap”, zeggen organisatrices Anneke van Dijk en Janneke ten Hove.

De eerste editie leverde vorig jaar een vol centrum van Genemuiden op met naar schatting tweeduizend bezoekers. Een lichte stijging zou mooi zijn. “Maar uiteindelijk draait het niet om bezoekersaantallen, maar om de gezelligheid en de sfeer die bij deze periode past. Wat dat betreft is het al mooi dat hulp uit alle hoeken van Genemuiden komt. Heel bijzonder”, zeggen ze.

Subsidies ontvangen ze niet, maar wel is er de steun van het bedrijfsleven. Hoofdsponsor Beens Groep bestaat zestig jaar en wilde daarom het evenement graag steunen. Ook presenteert het waterwerkbedrijf zich. Mede door de sponsor is er vrijdagavond weer veel te doen in Genemuiden.

“Het ijsbaantje was vorig jaar een groot succes en gaat daarom op herhaling. Ook is er een winterdorp met skihutten en een sneeuwkanon. Verder rijdt er een treintje, zijn er oude brommers, een kinderdraaimolen en komt de Schietvereniging met een schietkar”, vertelt Anneke over enkele hoogtepunten.

En dat naast de uitgebreide markt met zeker vijftig kramen. Bovendien is er volop gelegenheid voor eten en drinken. Er zijn meerdere foodtrucks. En met een hapje en drankje is het extra genieten van het amusement. “Het Kamper Trompetterkorps is van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig en er zijn midwinterhoornblazers. Die geven ook mini workshops. Ook in de Grote Kerk zijn voortdurend mini-concerten”, vertelt Janneke.

De Winterfair in Genemuiden begint vrijdag 13 december om 16.00 uur. Tot 21.00 uur heerst die typische Kerstsfeer in het centrum van het stadje.

Gepubliceerd op maandag 09-12-2019 door Redactie|KN 841 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

ma 21 sep / 23°
10
di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep 10° / 22°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: