MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 september 2020 Algemeen:


Dinsdag 4 augustus: Stadswandeling Genemuiden

Genemuiden - Gevelstenen, schampstenen, opmerkelijke grafstenen, wellicht bent u er al honderden keren langs gefietst. En ooit wel eens de straatstenen gezien die de contouren van delen van het voormalige Blokhuis in het wegdek laten zien? Wilt u het verhaal erbij, wandel dan dinsdagmiddag 4 augustus mee.

Onder leiding van G.J. Westhoff is dan opnieuw een stadswandeling door het historische hart van Genemuiden. De wandeling, ook geschikt voor kinderen, begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn

€ 5,-. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers. U dient vooraf te reserveren. Dat kan o.a. via 038-3857966 of de site westhoffboeken: westhoffboeken.jimdofree.com/contact/. Tijdens de rondleiding gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Al na gelang de actuele situatie kan de rondleiding wijzigen of afgelasten worden. Houd daarvoor de sites van ‘t Olde Staduus, westhoffboeken en ook de (sociale)media in de gaten.

Tijdens de ca. 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de geschiedenis van het tapijtstadje. De tocht door hoofdstraten en smalle steegjes leidt langs architectuur, (kerk)geschiedenis, sporen van stadsbranden en overstromingen en het leven aan de rand van de voormalige Zuiderzee. Kortom, zin in een bijzondere middag? Kom naar Genemuiden en wandel mee.

Gepubliceerd op woensdag 29-07-2020 door Redactie|KN 344 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

zo 20 sep / 22°
10
ma 21 sep / 23°
10
di 22 sep / 23°
9
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: