MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 23 september 2020 Algemeen:


6 Leuke activiteiten in en rond Genemuiden

Genemuiden - In Genemuiden, historisch bekend als de Tapijtstad, kun je kiezen uit verschillende leuke activiteiten.Hieronder hebben we alvast onze top 5 voor jou op een rijtje gezet.

1. Koos Slurink Watersport & Belettering

Wil je de prachtige omgeving op een andere manier ervaren? Probeer dan eens Stand Up Paddling (SUP) met opblaasbare SUP-borden.

Zo kun je gemakkelijk beginnen waar je maar wilt. Bovendien geven de eigenaars je met veel plezier meer informatie over goede startplaatsen.

2. Zuivelboerderij Erf-1

Erf-1 is een bedrijf waar ze biologische zuivel produceren. De eigenaars van Erf-1 beschikken over een kleine kudde met gevarieerde koeien, die in de zomer buiten op het land staan. In de boerderijwinkel kun je terecht voor rauwe of gepasteuriseerde melk, yoghurt, verschillende soorten vla, karnemelk, boter, cottage cheese, kaas en biologisch vlees.

De boerderij wordt gerund door de ouders en twee van hun kinderen. Binnen de openingstijden kun je Erf-1 en de dieren bezichtigen, waardoor dit ook een leuke activiteit is om met kinderen te doen.

De eigenaars vertellen maar al te graag over het biologische werk op de boerderij, waarbij gezond land, gezonde dieren, gezonde producten en een gezonde levensstijl centraal staan.

3. De Wieden

De Wieden is een meren- en moerasgebied vlak bij Genemuiden. In het bezoekerscentrum in Sint-Jansklooster kun je terecht voor alle informatie om dit prachtige gebied te bezoeken. Je kunt deelnemen aan een bootcruise of een mooie wandeling maken.

Bovendien is dit gebied ook ideaal voor kinderen; zij kunnen hier naar hartenlust rondrennen en op verkenning gaan.

4. Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit park wordt omschreven als een van de best bewaarde geheimen van Nederland, in het bijzonder omdat het dorp Giethoorn er deel van uitmaakt. Je kunt er naar een van de drie bezoekerscentra gaan en ontdekken hoe dit Nationaal Park in de loop der tijd is ontstaan. Natuur, mooie dorpjes en veel eetgelegenheden en overnachtingsplaatsen …

In dit park kun je gemakkelijk drie of vier dagen doorbrengen en nog steeds niet alles gezien hebben. Ga lekker fietsen, neem de auto of kies voor een mooie wandeling of een onvergetelijk boottochtje. Hoe dan ook zul je intens genieten in dit park!

Meer informatie op de website van staatsbosbeheer.nl

5. Kleine of Mariakerk

Als je van kerken houdt, is deze zeker en vast een bezoekje waard. Deze fraaie kerk van Vollenhove staat tegenover het Museum "Cultuur Historisch Centrum Vollenhove" en vlak bij de ruïne van kasteel Toutenburg uit 1524 in het park Oldruitenborgh. Het is een van de vele Middeleeuwse monumenten van Vollenhove.

Omwille van het gevarieerde winkelaanbod is Genemuiden de laatste jaren ook een heuse winkelstad geworden. Naast filialen van grote ketens, zijn er ook verschillende kleine speciaalzaken. Hema, de Groene Lantaarn, Juwelier Brouwer, Vingino … Genemuiden biedt voor elk wat wils. Ook Scalini overweegt om hier een winkel te openen. En als kers op de taart profiteer je in Genemuiden van gratis parkeren!

Gepubliceerd op maandag 10-08-2020 door Redactie|KN 591 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 22 sep / 23°
9
wo 23 sep / 22°
7
do 24 sep 12° / 18°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: