MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Zondag 20 juni 2021 Algemeen:


Aantal besmettingen in Zwartewaterland opnieuw gedaald.

coronavirus

Zwartewaterland - In Zwartewaterland zijn de afgelopen week 52 nieuwe besmettingen bijgekomen. Vorige week waren dat er 92. De meeste besmettingen zijn nog steeds in Genemuiden. De afgelopen week 31 vorige week 43. In Hasselt 12 en vorige week 34. In Zwartsluis de afgelopen week 9 vorige week 15.

Gelukkig zijn de cijfers weer wat gedaald. Hasselt had vorige week een piek, maar is nu weer flink gedaald. Landelijk gezien zijn we nu een middenmoter. We zitten nu op 23 besmettingen per 10.000 inwoners. Dat is niet verkeerd. 21 tot 40 jaar is een lichte daling geweest. Er is een lichte toename in de leeftijd van 60 plus. De meeste besmettingen vinden we nu bij de mensen die jonger dan 40 zijn.

Gelukkig is er deze week geen sterfgeval geweest veroorzaak door corona.

De afgelopen 3 dagen is er toch weer een lichte stijging te zien in de cijfers. Gezien wat er met koningsdag allemaal is gebeurt is dat niet verontrustend volgens Bilder. Het had erger gekund. De meest kwetsbare mensen zijn voor een belangrijk deel inmiddels gevaccineerd. Dat scheelt in de cijfers, en dat is een goed teken.

Volgende week is het Hemelvaartsdag. Daarom is er dan geen corona update van de burgemeester op ZwartewaterFM. Bilder hoopt dat er binnenkort een einde gemaakt kan worden aan de lange reeks uitzendingen rondom de corona pandemie.

 

Gepubliceerd op donderdag 06-05-2021 door Redactie|KN 738 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: