MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 4 juni 2020 Algemeen:


Mooie brommerrit Buuz'nrieders en Staphorster brommerclub

De pont is geheel gevuld met brommers
De pont is geheel gevuld met brommers
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Op uitnodiging van de brommerclub uit Staphorst hebben de Buuz'nrieders vandaag een gezamelijke rit gemaakt door de omgeving.

De brommerliefhebbers uit Staphorst zijn vanmorgen al gestart en hebben een route gereden via Genemuiden. Bij de Buuz'nrieders stond een lekkere gehaktbal en wat te drinken klaar. Daarna gin de route verder met als eindstop Staphorst. De route ging vanuit Staphorst via Hasselt, Genemuiden, Belt-schutsloot, Zwartsluis, Meppel, Nijeveen en ruinerwold.

Er reden zo'n 35 brommers vanuit Staphorst mee, en ongeveer 30 Buuz'nrieders vanuit Genemuiden. Met zo'n 65 brommers was de veerpont dan ook geheel gevuld. Een mooi gezicht al die klassieke brommers. Tussen de liefhebbers uit Staphorst en Genemuiden was dit een mooie kennismaking voor sommige bestuurders. Dat is dan ook een groot deel van de lol van het brommerrijden. Vergeleken met motorrijden is de brommer makkelijker. Je hoef geen motorpak, je kan over het fietspad, en je hebt gemakkelijker contact ook onderweg volgens enkele bestuurders.

Mooi om te zien dat oude Kreidlers, Zündapp's, Yamaha's, Honda's, Puch's en enkele andere onbekende merken weer als nieuw staan te glimmen.

Ook weblog Staphorst besteed aandacht aan de rit: https://www.weblog-staphorst.nl/staphorst/index.php?/archives/26021-1e-Harkiesbar-toerrit-is-een-feit.html

 

Gepubliceerd op zaterdag 14-09-2019 door Redactie|KN 1872 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 04 jun 13° / 16°
5
vr 05 jun / 13°
4
za 06 jun / 15°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: