MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Dinsdag 18 februari 2020 Algemeen:


Papegaaien gespot in Galerie De Diek

Workshop 'papegaai schilderen' voor kinderen tijdens de Open Monumentendag

foto: Aline Mateboer

Genemuiden - 20 Kunstenaars in dop  hadden zich aangemeld voor deze workshop’ in galerie De Diek onder leiding van Marinus Burgmeijer.

De workshop was helemaal volgeboekt en werd in twee groepen verdeeld. De eerste  groep van 10 kinderen begon om 10.30 uur en de tweede groep, eveneens 10 kinderen, begon om 13.00 uur aan hun papegaai. De kinderen zaten gezellig aan een lange tafel midden in de galerie.

Er werd geschilderd met acrylverf omdat alle papegaaien na het schilderen op een groot paneel geplakt moesten worden en acrylverf droogt heel snel. Marinus had een prachtig  paneel gemaakt van junglebehang, dat als achtergrond diende voor de prachtige kleurrijke papegaaien. Het paneel wordt tentoongesteld in ’t Olde Staduus en kan vandaag vanaf 15.30 uur bewonderd worden.

Volgens Marinus kun je meteen al zien wie er een beetje gevoel en aanleg voor het schilderen heeft. De één schildert over de lijntjes heen en de ander blijft netjes binnen de lijntjes. Er was er maar een, die de snavel van de papegaai zwart gemaakt had. Sommige kinderen brengen de verf heel dik op, terwijl anderen daarentegen de verf behoorlijk verdunnen en het geheel een beetje vervaagd,  ook het kleurgebruik zelf verschilt nogal per papegaai.

Al met al een geslaagd experiment en zeker voor herhaling vatbaar!

Gepubliceerd op zaterdag 14-09-2019 door Aline Mateboer 866 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

di 18 feb /
7
wo 19 feb /
6
do 20 feb / 10°
5
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: