MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Donderdag 2 juli 2020 Algemeen:


Sportclub pakt volle winst bij HZVV

foto: Helmich Lubberts

Genemuiden - Het uitduel in de 6e speelronde van de hoofdklasse B tegen HZVV leverde Sportclub Genemuiden opnieuw de volle winst op, de wedstrijd die niet echt kon boeien en vaak rommelig verliep zorgde er wel voor dat de groen- witte brigade het 4e duel op rij winnend wisten af te sluiten.

Het was Kay Velda die Sportclub al naar vier minuten op een 0-1 voorsprong zette, niet veel later had Sportclub zomaar op een 0-2 voorsprong kunnen staan. Een pass van Velda bereikte Omar Kavak en vanuit het midden ging hij richting de HZVV goal, haalde uit maar zag zijn schot maar net naast gaan.

Aan de andere kant was het Fabian Stevens die een goede mogelijkheid kreeg, met een kopbal was hij in ieder geval kort bij een treffer. Kelly Joao was vervolgens nummer twee die een geweldige mogelijkheid kreeg, een slordigheidje in de achterhoede deed de bal bij hem belanden. Hij omspeelde doelman Jansen, maar goed ingrijpen van Nick Buitink voorkwam dat hij de bal in het lege doel kon schuiven.

Een slippertje van doelman Patrick Jansen maakte het dat HZVV langszij kwam, Yoran Popovic kwam in balbezit en kon eenvoudig de 1-1 in het verlaten doel schieten.

Een pass van Sijmon Eenkhoorn kort voor het verstrijken van de eerste speelhelft op Omar Kavak, die al dan niet met behulp van de tegenstander doel trof zorgde voor de 1-2 ruststand. Al had een schot op de paal van Sander Dzemidzic in de laatste speelminuut van het eerste bedrijf hier nog enige verandering in kunnen brengen.

Na rust was het HZVV die de wedstrijd steeds meer naar zich toe wist te trekken, maar opnieuw was het Sportclub die toesloeg. Omar Kavak kreeg de bal van Jermain Baicadila en met de punt van zijn schoen gaf hij doelman Hidde Streutker het nakijken. Fabian Stevens zorgde er in de slotfase voor dat het toch nog even spannend werd, zijn aansluitingstreffer zorgde nog voor een aantal hectische minuten. Een goede kans van Omar Kavak kort daarvoor had dit wellicht kunnen voorkomen, zo ook het schot van Noureddine Boutzamar wat op de lat uiteenspatte. Door deze gemiste kansen bleef HZVV hoop houden.

Gescoord werd er niet meer in de minuten die nog resten, Sportclub pakte de volle winst en mag zich gaan opmaken voor de topper volgende week. SDC Putten is dan de tegenstander, de koploper van de hoofdklasse B die met 0-2 wist te winnen van Purmersteijn.

HZVV Hoogeveen - SC Genemuiden 2-3 (1-2).

Scheidsrechter: Dhr. W. Wiersma

Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.W.J. Bolwerk

Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.A.M. Maas

Toeschouwers: 300

Scoreverloop: 4. Kay Velda 0-1, 29. Yoran Popovic 1-1, 42. e.d. 1-2, 62. Omar Kavak 1-3, 84. Fabian Stevens 2-3.

Gele kaart: 17. Yoran Popovic, 25. Luke Miller (HZVV), 50. Noureddine Boutzamar (SC Genemnuiden).

Opstelling SC Genemuiden: Patrick Jansen, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Martijn van der Laan (58. Ramon Beens), Nick Buitink, Jermain Baicadila (62. Frank Kuurman), Jur van Dalfsen, Kay Velda, Nouredinne Boutzamar, Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn (82. Gerhald Visscher).

Opstelling HZVV: Hidde Streutker, Daan Wijma, Alex Zomer, Yannick Manusiwa (62. Romano Djababoe), Jan Hup, Fabian Stevens, Luke Millar, Noah ten Brinke, Sander Dzemidzic, Kelly Joao, Yoran Popovic (75. Lorenzo Valente).

Gepubliceerd op zondag 06-10-2019 door Redactie|KN 476 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

do 02 jul 14° / 21°
6
vr 03 jul 12° / 21°
6
za 04 jul 16° / 20°
4
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: