MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |  WeTransfer |       


Woensdag 21 oktober 2020 Algemeen:Genemuiden - Het aantal besmettingen in ons land neemt sterk toe en Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben daarom strengere maatregelen aangekondigd voor het hele land: we gaan in een gedeeltelijke lockdown. Ook in Veiligheidsregio IJsselland zien we het aantal besmettingen steeds verder oploopt, en dat is reden tot actie. Naast de maatregelen die opgelegd zijn door het Rijk, zal in de regio IJsselland in de komende tijd ook het toezicht op het houden aan de maatregelen aangescherpt worden.

Gepubliceerd op woensdag 21-10-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - In het kader van de MaakMeeMaand waren er voor volwassenen deze maand uiteenlopende technologische, creatieve en innovatieve activiteiten gepland door heel Overijssel. De aanscherping van de Corona maatregelen vraagt echter om een creatieve oplossing omdat een aantal fysieke workshops worden verplaatst naar een moment later dit jaar.

Gepubliceerd op woensdag 21-10-2020 door Redactie|KN
Financieel gezond Zwartewaterland blijft investeren

Geringe stijging woonlasten in gemeentebegroting

Genemuiden - De gemeente Zwartewaterland blijft ook in 2021 financieel gezond en investeren in schoolgebouwen, cultuur voor iedereen en aantrekkelijke leefomgeving. Het college van burgemeester en wethouders weet ondanks deze onzekere tijd de woonlasten laag te houden.

Gepubliceerd op dinsdag 20-10-2020 door Redactie|KN


Genemuiden - Bedrijven in Genemuiden, die lid zijn van de Ondernemerskring (OK) Genemuiden, kunnen sinds maandag 19 oktober gebruikmaken van de OK Vitaal testlocatie. Een zeer welkom initiatief van de OK Genemuiden om de gezondheid rondom Corona te waarborgen. Op deze manier wil de OK Genemuiden zekerheid bieden in onzekere tijden.

Gepubliceerd op dinsdag 20-10-2020 door Redactie|KN


Genemuiden toen: Biestemerk 1990

Oude video door Dick van Dijk

Biestemerk 1990
Opname en montage:Jan Been / Dick van Dijk

Genemuiden - Helaas vanwege corona dit jaar geen biestemerk. Wel horen we dat veel mensen de traditie van snert en oliebollen eten in ere houden. Gelukkig is de oliebollenkraan er wel dit jaar. We hopen dat het volgend jaar wel weer kan!

Gepubliceerd op dinsdag 20-10-2020 door Redactie|KN
Archieffoto: Excelsior in de Meente
foto: Albert Bouwknegt

Genemuiden - "Ons koor doet mee aan Rabo club support." zo laat het bestuur van Het Christelijk Gemengd Zangkoor Excelsior weten. "Al meer dan een half jaar kunnen we door corona niet repeteren."

Gepubliceerd op maandag 05-10-2020 door Redactie|KN
Stop laden artikelen

Weer Gaellemuun:

wo 21 okt 12° / 19°
5
do 22 okt 13° / 17°
7
vr 23 okt / 16°
7
www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Foto van de dag:

Advertenties: