MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 23 oktober 2021 Algemeen:


Aanpassing werkzaamheden Vaartweg Hasselt

Verkeersregelaars bij halve rijbaanafzetting ter hoogte van fietsoversteek

Zwartewaterland

In opdracht van de gemeente Zwartewaterland voert Schagen Infra in september 2021 groot onderhoud en verbeteringen uit aan de Vaartweg in Hasselt. De werkzaamheden hiervoor zijn op 6 september begonnen en duren tot en met zaterdag 2 oktober. Anders dan in de eerdere planning is aangegeven is vanaf vandaag tot en met vrijdag 17 september op werkdagen slechts 1 rijbaan open ter hoogte van de fietsoversteek bij het Erfgenamenwegje. Van maandag 20 september tot en met zaterdag 2 oktober wordt weer volgens de oorspronkelijke planning gewerkt. In die periode is doorgaand verkeer grotendeels niet mogelijk.

Update planning van de werkzaamheden en wegafsluitingen

• Maandag 6 tot en met zaterdag 25 september: fietspad Erfgenamenwegje en Nadorsterrandpad zijn afgesloten, inclusief de oversteek over de Vaartweg.

• Maandag 6 tot en met vrijdag 17 september: werkzaamheden op de Vaartweg aan de fietsoversteek Erfgenamenwegje. Van donderdagmiddag 9 september tot en met vrijdag 17 september wordt de rijbaan ter hoogte van de fietsoversteek Erfgenamenwegje op werkdagen half afgezet. Van 07:00 tot 17:00 uur is slechts 1 rijbaan beschikbaar. Verkeer in beide richtingen kan om-en-om passeren onder begeleiding van verkeersregelaars. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend zijn beide rijbanen open.

• Maandag 20 tot en met zaterdag 25 september: afsluiting van de Vaartweg tussen de kruispunten met de Buiten de Venepoort en de Telvorenstraat. Doorgaand verkeer over de Vaartweg is dan niet mogelijk.

• Maandag 27 september tot en met zaterdag 2 oktober: afsluiting van de Vaartweg tussen de kruispunten met de Telvorenstraat en de Zandvoortweg. Deze afsluiting vindt dagelijks plaats van 19:00 tot 06:00 uur Vanaf vrijdag 1 oktober 19:00 uur wordt doorgewerkt tot zaterdag 2 oktober 16:00 uur. Doorgaand verkeer via de Vaartweg is dan niet mogelijk.

Omleidingen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Fietsverkeer wordt omgeleid via de route Telvorenstraat – Jennegiespad – Bolwerk – Erfgenamenwegje – Buiten de Venepoort en vice versa. Gemotoriseerd (doorgaand) verkeer kan de omleidingsroutes volgen via Zwolle (N331) of via Meppel (N331-N334-N375).

Verkeer uit de Nadorst kan tijdens de afsluiting van de Vaartweg de wijk verlaten via de Burgemeester Malcorpslaan. De kruising Telvorenstraat blijft open vanuit de Nadorst en vice versa. Vanuit Hasselt om de Weede is de ontsluiting via Ter Wee. Ter Wee is te bereiken via de Lakensnijdersgilde. Tijdens de afsluiting van de Vaartweg is de slagboom op de bouwweg open. De kruising Zandvoortweg blijft ook open voor verkeer.

Hulpdiensten en openbaar vervoer

Met de hulpdiensten en openbaar vervoersbedrijven zijn afspraken gemaakt over alternatieve routes en de doorgang van hun voertuigen.

Meer informatie

Voor vragen of opmerkingen over de afsluitingen en omleidingsroute kunnen u terecht bij Schagen Infra via vaartweg@schageninfra.nl.

www.zwartewaterland.nl/vaartweg

Gepubliceerd op donderdag 09-09-2021 door Redactie|KN 604 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Meest gelezen:

Foto van de dag:

Advertenties: