MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 23 oktober 2021 Algemeen:


Pompoenen zat aan de Kamperzeedijk

Klaas toont een paar bijzondere pompoenen
Klaas toont een paar bijzondere pompoenen
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Ook dit jaar heeft Klaas van der Sluis pompoenen zat. Het mindere weer van deze zomer zorgde voor een duidelijk mindere opbrengst, maar dat vindt Klaas niet erg. Hij wilde het toch al wat rustiger aan doen.

Toch varen sommige soorten wel bij het weer van de afgelopen zomer. Veel meer regen zorgde bij de tulband pompoene juist voor meer opbrengst. Sommige soorten zijn wat later. Daarvan zijn de pompoenen nu pas goed.

Vorig jaar was Klaas al gehalveerd met zijn verzameling. Ook dit jaar wilde hij wat rustiger aandoen, Maar werd daarmee geholpen door de corona crisis. Daardoor gingen markten en beurzen niet door, en dat kwam eigenlijk wel goed uit. "Anders is het lastig om het rustiger aan te doen" merke Klaas op.

Ook dit jaar heeft hij weer een paar nieuwe soorten. Naast de bekende flespompoenen zijn er dit jaar ook hele lange pompoenen. Klaas heeft er wel wat , maar niet in grote aantallen.

Ondertussen komen klanten af en aan. Klaas is er blij mee. "je kan ze niet allemaal zelf houden" vindt hij. Wel hoopt hij stiekem dat de mooiste pompoenen nog even blijven liggen. Langs de weg ligt een klein aantal, maar de meeste pompoenen liggen onder de carport, een eindje van de weg. "veel veiliger vooral voor kinderen" denkt Klaas. Je kan het niet missen aan de Kamperzeedijk. De pompoenenshow is voor iedereen te bekijken, en je kan ze kopen.

 

Gepubliceerd op vrijdag 10-09-2021 door Redactie|KN 1896 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Meest gelezen:

Foto van de dag:

Advertenties: