MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 23 oktober 2021 Interviews:


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Voorbeschouwing

2 reacties.

Genemuiden - Als je kleine kinderen vraagt: ‘Wat wil je later worden?’, dan krijg je meestal als antwoord ‘brandweerman’, ‘politieagent’, ‘stewardess’, ‘piloot’, ‘fotomodel’ of ‘astronaut’, maar meestal komen die dromen niet uit.

Mijn broer bijvoorbeeld wist al vanaf zijn vierde jaar wat hij wilde worden en hij bleef het volhouden naarmate de jaren verstreken. Hij is nooit van zijn standpunt afgeweken en uiteindelijk is hij dat geworden wat hij als kind al riep.

Zelf wist ik het ook nooit en ben door omstandigheden de opleiding gaan doen voor het beroep dat ik nu uitoefen en dat bleek gelukkig een goede keuze te zijn geweest.

Veel jongelui weten tijdens hun eindexamen van de middelbare school nog niet wat ze willen worden, maar moeten wel een keuze maken voor hun studie, best moeilijk, want je toekomst hangt er toch ten dele van af. Handig in dit geval  is de mogelijkheid om een beroepskeuzetest te doen. Anderen komen er in de loop van hun middelbare school achter en kiezen voor een beroepsstudie, waarvan ze denken dat die bij hen past. Maar sommigen hebben ook niet de mogelijkheid om te studeren en komen in een beroep terecht waar ze met hun handen werken. Weer anderen kiezen voor een beroep dat hun vader of moeder uitoefende, of volgen één van hun ouders op in het bedrijf.

Maar er zijn ook mensen, die een beroep kiezen om andere mensen te helpen, om iets  voor anderen te betekenen, een beroep waarvoor je in de wieg moet zijn gelegd, een beroep uit roeping. Zo iemand is mijn volgende interviewpartner.

Nieuwsgierig geworden? Aan het eind van deze week komt het interview online.                                                      

Gepubliceerd op maandag 30-12-2019 door Aline Mateboer 4269 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Meest gelezen:

Foto van de dag:

Advertenties: