MENU
Nieuws plaatsen

Nieuwstip: redactie@gaellemuun.nl |   WeTransfer |       


Zaterdag 23 oktober 2021 Interviews:


Gaellemuun en de Gaellemunigers

Voorbeschouwing

Genemuiden - Iedereen droomt er wel eens van om van je hobby of je sport je beroep te maken. Ook ik, ik heb diverse hobby’s maar in geen van deze hobby’s blink ik  dusdanig uit dat ik er mijn boterham mee zou kunnen verdienen.  

Eén van mijn hobby’s, het maken van taarten, is behoorlijk uit de hand gelopen en ik krijg regelmatig opdrachten om  voor anderen tegen betaling een taart te maken. Maar in principe moet er nog steeds geld bij, want de kosten van alle spullen die ik heb aangeschaft in de loop der tijd, wegen bij lange na niet op tegen de inkomsten. En nog maar niet te spreken van de vele tijd die er in gaat zitten. Maar ik heb er heel veel plezier in en dat is natuurlijk ook wat telt en hobby’s kosten nu eenmaal geld. 

Het klinkt natuurlijk wel fantastisch als je kunt zeggen dat je van je hobby of je sport je beroep hebt kunnen maken en daarmee zelfs kunt voorzien in je levensonderhoud. Hobby’s en sporten doe je normaal gesproken naast je werk en je andere beslommeringen omdat je het leuk vindt, omdat je erbij kunt ontspannen, omdat het goed voor lijf en leden is en ook goed is voor je geest.

Maar als het opeens moet, het een verplichting wordt en je ’s ochtends ook gewoon bijtijds moet opstaan om naar je werk te gaan om iedere dag dat te moeten doen wat je anders alleen doet wanneer je tijd en zin hebt, is het dan nog steeds leuk? Want ja, nu is het wel werk!

En bovendien ben je je hobby natuurlijk kwijt! 

In ieder geval heb ik iemand in onze stad gevonden die deze droom wel heeft waar kunnen maken, die van zijn sport zijn beroep heeft gemaakt. Ik was wel heel benieuwd hoe dat nu is en kwam er achter dat je het met alleen maar talent niet redt, je moet ook heel erg gedreven en gedisciplineerd zijn, sterk in je schoenen staan en je moet natuurlijk ook geluk hebben. Mijn interviewpartner heeft het allemaal en hij staat tegenwoordig z’n mannetje in de keiharde wereld van de sport.

Volgende week leest u zijn verhaal!

Gepubliceerd op donderdag 02-07-2020 door Aline Mateboer 2959 keer gelezen.Weer Gaellemuun:

www.zwartewaterweer.nl

Advertenties:

Meest gelezen:

Foto van de dag:

Advertenties: